Thursday, January 22, 2009

Mobieltjes Samsung terug wegens straling

di 20 jan 2009, 14:32

DELFT - Samsung ruilt 140.000 gratis verstrekte mobieltjes om voor nieuwe exemplaren. Het gaat om telefoontjes die vanaf 1 september via een actie van Telfort, ING/Postbank en De Telegraaf zijn verspreid. Samsung heeft tot de grote omruiloperatie besloten omdat enkele toestellen mogelijk te veel straling geven.

Het bedrijf heeft alle betrokkenen, voor het merendeel klanten van de Postbank, een brief gestuurd. Daarin zit een envelop waarmee ze hun mobieltje kunnen terugsturen. „De mensen krijgen ter compensatie van het ongemak een wat beter toestel kosteloos retour”, aldus een woordvoerder van Samsung Electronics Benelux.

Het Agentschap Telecom heeft geconstateerd dat een beperkt aantal telefoons van het type SGH-C450 mogelijk niet aan de stralingsnorm voldoet. Op een speciaal informatienummer dat Samsung heeft ingesteld, zijn volgens de zegsman tot nog toe nauwelijk verontruste telefoontjes van klanten binnengekomen.

Samsung wil niet kwijt hoeveel de omruilactie gaat kosten. De Consumentenbond vindt het goed dat het bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.

http://www.telegraaf.nl/digitaal/3049007/__Mobieltjes_Samsung_terug_wegens_straling__.html?p=19,1

No comments: